Rättsutredning: Myndigheter som har ett datasystem ihop

Om flera myndigheter delar på ett gemensamt datasystem kan det hända att uppgifterna som förs in i systemet blir expedierade av den myndighet som fört in dem och inkomna till de myndigheter som fått tillgång till dessa via systemet (se HFD 99-11 och 2173-11). I princip borde det samma gälla om självständiga organ inom en myndighet (se TF 2:11) delar t.ex. samma intranät. I ett mål i Kammarrätten i Jönköping (KR Jönköping 2495-11) kom domstolen fram till att kommentarer som Kriminalvårdsanställda skrivit på myndighetens intranät inte kunde anses expedierade. Domstolen gick tyvärr inte in på frågan om kommentarerna via intranätet korsat gränserna mellan självständiga organ inom Kriminalvården, t.ex. mellan myndighetens olika regioner eller anstalter.

En kommentar till “Rättsutredning: Myndigheter som har ett datasystem ihop”

  1. På vilket sätt skulle enskilda anstalter och regioner vara självständiga organ i TF:s mening? Detta förhållande stöds inte av prop. 2004/05:176.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.