JO 2194-10

Kammarrätten hade i en dom slagit fast att Manpower, som skötte en rekrytering åt ett kommunal bolag, förvarade allmänna handlingar i ärendet för bolagets räkning. Det kommunala bolaget begärde in handlingarna från Manpower för att lämna ut dessa till en journalist som hade begärt ut dem från det kommunala bolaget. Manpower vägrade eftersom bolaget gjorde tolkningen att handlingarna inte var allmänna. Det kommunala bolaget meddelade journalisten att handlingarna inte kunde lämnas ut och hänvisade till Manpowers tolkning trots den tidigare kammarrättsdomen. JO kritiserade det kommunala bolaget för att det inte meddelade ett överklagbart avslagsbeslut i samband med detta. JO kunde inte pröva frågan om handlingarna hos Manpower var allmänna eftersom denna fråga skulle prövas av kammarrätten.

JO_2194_10

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.