JO 1988/89 s. 233

En chef för ett sjukvårdsdistrikt i Kalmar läns landsting skickade ett brev till bland annat förvaltningsutskottets ordförande (motsvarar i dag landstingsstyrelsens ordförande) och landstingsdirektören där han dels meddelade att han sa upp sig och dels gav sin syn på den ekonomiska situationen för den egna verksamheten. Frågan var om brevet blev en allmän handling som skulle diarieföras. JO konstaterade att sjukvårdsdistriktet var ett beredande organ i förhållande till landstinget och dess förvaltningsutskott i frågor som gäller de ekonomiska ramarna för verksamheten och att brevet i den delen var att betrakta som en intern promemoria. En uppsägning är däremot alltid en beslut som fattas av den enskilda medarbetaren och blir därmed en inkommen handling till myndigheten, enligt JO.

JO_1988_89_s_233

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.