KR Sthlm 4853-12

En man som misstänkte att hans hustru hade blivit felbehandlad på Karolinska sjukhuset nöjde sig inte med att läsa den slutgiltiga versionen av hustruns patientjournal eftersom han betraktade den som en efterhandskonstruktion. Han begärde även ut tidigare osignerade versioner av de olika journalanteckningarna. Sjukhuset avslog begäran med hänvisning till Socialstyrelsens föreskrifter som säger att en anteckning inte är införd i patientjournalen förrän den har signerats av vårdpersonalen. Därmed är det bara de slutgiltiga signerade versionerna av anteckningarna som blir upprättade och därmed allmänna handlingar. Mannen överklagade men kammarrätten fastställde sjukhusets beslut.

KR_Sthlm_4853_12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.