KR Jönköping 3154-14

Kammarrätten slog fast att en journalist hade rätt att få ut delar av en avsiktsförklaring, letter of intent, som skrivits under av Sjöfartsverket, en leverantör av helikoptrar och dennes försäljningsrepresentant. Visserligen bestod merparten av uppgifterna i avsiktsförklaringen av relativt standardiserad och allmänt hållen information. Men kammarrätten hänvisade till praxis som säger att relativt stor vikt ska läggas vid företagets egna önskemål om sekretess. Därför sekretessbelade domstolen de uppgifter i avsiktsförklaringen som visade hur helikopterleverantören och dess försäljningsrepresentant samarbetar.

KR_Jonkoping_3154_14

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.