Hemligt hur många klienter en god man hade

En dotter vände sig till överförmyndarnämnden och begärde att få veta hur många klienter som hennes mammas gode man hade. Dottern befarade att den gode mannen bara var ute efter lättförtjänta pengar. Överförmyndarnämnden avslog hennes begäran och beslutet fastställdes av kammarrätten efter överklagandet. Kammarrätten konstaterade att det rörde sig om uppgifter om den gode mannens personliga och ekonomiska förhållanden och att det inte stod klart att dessa kunde lämnas ut utan att den gode mannen lider men.

KR_Goteborg_3787_18

En kommentar till “Hemligt hur många klienter en god man hade”

  1. Är det någon som har tagit detta högre? Det rör sig inte om ett enda fall. Detta är en hemlig bransch som omsätter mycket pengar och en stor del av dessa försvinner i detta sammanhang “naturligt” utan verifierad orsak och metod. Det beror sannolikt på att det är så planerat från första stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.