Förtidsröster var inkomna men hemliga

En person begärde hos Valnämnden i Linköpings kommun att få ta del av de förtidsröster som under veckan lagts på partiet Nya bjornska partiet. Valnämnden avslog begäran med motiveringen att rösterna inte var inkomna. Nämnden hänvisade till en bestämmelse som gäller tävlingsskrifter som har lämnats in i förseglat omslag. Sådana anses inte inkomna till myndigheten före den tidpunkt som man har bestämt att de ska öppnas.

Personen överklagade. Kammarrätten konstaterade att de begärda valkuverten var att anses som inkomna till valnämnden, men att de omfattades av sekretess eftersom de inte hade öppnats för rösträkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.