Bidrag till vägförening var inte hemligt

En person begärde ut bilagan till Åre kommuns beslut att ge bidrag till en vägförening som skulle rusta upp en väg. Bilagan visade hur mycket föreningen hade fått i bidrag. Kommunen avslog med hänvisning till att det skulle vara till nackdel för vägföreningen vid kommande förhandlingar med vägentreprenörer om det blev känt hur mycket pengar föreningen hade att röra sig med.

Personen överklagade beslutet till kammarrätten. Domstolen konstaterade att Åre kommun hade hänvisat till en sekretessregel som skyddar “det allmänna”. Domstolen kunde inte se att det allmänna riskerade att skadas av ett utlämnande. Enligt domstolen hade det inte heller kommit fram något annat skäl att sekretessbelägga uppgifterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.